• info@staqx.nl
  • 0613968511
  • 0613968511
 

Demolab in samenwerking met DC Systems by Schneider Electric

  • Geschreven door Maud ten Kate
  • 19 maart 2024

Staqx ontwikkelt samen met DC Systems een innovatie op gelijkstroom. Hierbij ligt de focus op keukenapparatuur en gebouwgebonden installaties. Zodat deze nu en in de toekomst duurzaam, betrouwbaar en efficiënt zijn.

De vraag naar elektriciteit neemt nog steeds toe. Huishoudelijke apparaten zijn niet meer weg te denken uit onze moderne samenleving. Op dit moment is de energievraag groter dan het aanbod. Hierdoor raakt het stroomnet overbelast. Daarom is het belangrijk dat deze apparaten nu en in de toekomst duurzaam, betrouwbaar en effectief zijn. Zodat in de toekomst elke woning altijd over voldoende energie beschikt.

Innovatie
Staqx ontwikkelt in samenwerking met DC Systems een innovatieve oplossing op basis van gelijkstroom (DC). Samen beschikken zij over de juiste expertise. In het demolab wordt onderzocht hoe nieuwe DC-gebaseerde methoden bijdragen aan het beheer van huishoudelijke apparaten en gebouwgebonden installaties.

Keuken op gelijkstroom
Op dit moment werken Staqx en DC Systems ook samen met producenten van huishoudelijke apparaten en gebouwgebonden installaties die hun producten willen verbeten. We ontwikkelen een keuken die volledig op gelijkstroom draait, binnen een vermogen van 6500 watt.

Dit levert voor consumenten voordeel op. De huishoudelijke apparaten verbruiken door gelijkstroom veel minder elektriciteit, terwijl ze wel hetzelfde comfort en dezelfde prestaties leveren. Hierdoor is een verzwaring van de meterkast niet meer nodig. Dit scheelt flink in de kosten, al gauw zo’n 1500 euro per jaar.

Demolab
Ben Verstraten, van Staqx (rechts) ontwikkelt o.a. samen met Sebastian Greiner, van DC Systems (links) de innovatie op gelijkstroom. U bent welkom in ons demolab.

Ben Verstraten, van Staqx (rechts) ontwikkelt o.a. samen met Sebastian Greiner, van DC Systems (links)

Meer weten?
Wilt u meer weten over onze innovatieve oplossing? Of wilt u deze komen bekijken in het demolab? Neem contact op met Staqx via 06-13968511 of stuur een mail.
 

Recente blogposts