• info@staqx.nl
 • 0613968511
 • 0613968511
 

Voor uw bouwbedrijf

Gelijkstroom maakt het verschil

Als bouwbedrijf wilt u een snelle en voorspelbare aansluiting op het elektriciteitsnet. U wilt waarde toevoegen aan uw project. Innovatief en onderscheidend voor de dag komen.

Pak deze kans en kies voor gelijkstroom. Samen met Staqx.

Het is cruciaal dat de realisatie van uw project soepel verloopt. Alles volgens planning.  

Hierbij hoort ook een vlotte aansluiting op het elektriciteitsnet. En dat is steeds minder vanzelfsprekend. Het net zit vol, wachttijden lopen op. Garanties voor aansluiting zijn vaak niet meer hard.

Hoe betrouwbaar kunt u dan zijn naar uw opdrachtgevers en kopers? Met gelijkstroom heeft u hiervoor een pasklare en toekomstgerichte oplossing voorhanden.

Zo werkt het

Een microgrid in een (nieuwbouw) buurt of wijk, distribueert gelijkstroom naar de woningen, in plaats van wisselstroom. Hierdoor is er aanzienlijk minder (koper)kabel nodig en zijn er substantieel lagere transportverliezen.

Binnen de woning verdeelt een nanogrid de gelijkstroom tussen de elektrische apparaten en toepassingen. Omvormers van wissel- naar gelijkstroom zijn overbodig en ook zo wordt elektriciteitsverlies ingedamt.

Het energiemanagementsysteem verdeelt de elektriciteit gelijkmatig binnen het microgrid en de nanogrids. Hierdoor wordt het elektriciteitsnet veel gelijkmatiger benut.

Reden voor een netbeheerder om sneller een aansluiting te realiseren.

Zo werkt het

En de koper/bewoner?

Met een gelijkstroom-nanogrid in de woning, geniet de bewoner onbeperkt van zijn woon- en leefcomfort. Het net hoeft minder capaciteit te leveren om dit mogelijk te maken.

In combinatie met lokale elektriciteits-opslagvoorzieningen leidt dit tot nog een evenwichtiger benutting van elektriciteitsnet, wat de aantrekkelijkheid voor netbeheerders verder vergroot.

Ook het omvormen van wisselstroom naar gelijkstroom (door alle huishoudelijke apparaten) vindt amper nog plaats. Hier treedt nagenoeg geen energieverlies meer op.

Voordelen

 • Lager benodigd elektriciteitsverbruik draagt bij aan een hoger energielabel.
 • Kopers komen in aanmerking voor een hogere hypotheek.
 • Een onderscheidende positionering van uw project.
 • Past bij het duurzame beleid van gemeenten en projectontwikkelaars.

Minder piekbelasting

Het intelligente gelijkstroom-nanogrid van Staqx is in staat de beschikbare elektriciteit slim te verdelen over de woning. Huishoudelijke apparaten seinen elkaar in via het energiemanagementsysteem.

Op piekmomenten wordt de woningcapaciteit benut volgens een prioritering. Dit resulteert in een lage, gelijkmatige elektriciteitsconsumptie.

Dit speelt in de behoeften van overheden en netbeheerders en sorteert voor op toekomstige wet- en regelgeving.

Minder piekbelasting

In het kort

Buiten de woning:
Binnen de woning:
Eén microgrid (ringaansluiting) in de straat, buurt of wijk
Huishoudelijke apparaten op nanogrid
Aftakking dunne grondkabel naar de woning
Seinen elkaar in via het energiemanagementsysteem
Intelligent nanogrid door de woning
Overleggen: wie heeft prioriteit en gaat aan?

Wat levert het op?

 • Gelijkmatige stroomconsumptie, zonder pieken
 • Laag stroomverbruik, waardoor de bewoner bespaart
 • Een slimme woning, omdat apparaten communiceren
 • Mogelijk om woonomgeving te upgraden (met o.a. slimme laadpalen die gebruik maken van restcapaciteit en laadpalen op lantaarnpalen in de publieke ruimte)

Kortom

Gelijkstroom i.c.m. intelligente microgrids upgraden uw project. Woningen krijgen meer waarde. Bewoners ervaren 100% wooncomfort en zelfs meer dan dat. Uw leverbetrouwbaarheid verbetert. Dit maakt uw bouwbedrijf een aantrekkelijker en eigentijdse partner.

Werk samen met Staqx
Staqx staat naast u: van plan tot realisatie van een gelijkstroomnetwerk in uw volgende bouwproject. Wij werken nauw met u samen en nemen de projectverantwoordelijkheid voor onze rekening. Kom in contact voor een oriënterend gesprek. 

Meer informatie
Wilt u meer informatie over onze visie, ideeën of projecten? Vrijblijvend van gedachten wisselen? Neem contact op met Ben Verstraten via het contactformulier, bel met 0613968511 of stuur een e-mail.

Laten we samen het verschil maken

 •  
 •  
 •  
 •