• info@staqx.nl
  • 0613968511
  • 0613968511
 

Staqx neemt deel aan programma voor toekomstbestendig bouwen

  • Geschreven door Maud ten Kate
  • 29 februari 2024

Vanaf 5 maart neemt Staqx deel aan het Acceleratieprogramma Toekomstbestendig Bouwen. Dit biedt ons de kans om onze innovatie op basis van gelijkstroom breder in de markt te zetten.

De vraag naar elektriciteit neemt de afgelopen jaren steeds verder toe. Op dit moment zijn in Nederland de elektriciteitsnetwerken (bijna) overbelast. De vraag is groter dan het aanbod. Om huishoudens te blijven voorzien van stroom is actie nodig. Staqx ziet hier met gelijkstroom toekomst in.

Onze innovatie
De komende maanden investeren wij door onze deelname aan het programma in ons innovatieve product op basis van gelijkstroom. Ons product levert met name een oplossing voor keukenapparatuur en gebouwgebonden installaties

Door onze oplossing verbruiken apparaten in de keukens veel minder elektriciteit. Ze hebben minder kWh’s nodig, maar leveren wel dezelfde prestaties en comfort. En dat zonder accu’s. Hierdoor heeft u geen netverzwaring nodig.

We ontwikkelen dit product samen met DC Systems. Op basis van 1 fase 10 ampère energienetaansluiting als bron voor gelijkspanning.

Toekomst
Met onze deelname aan het programma hopen wij een goede basis te leggen voor de toekomst. Waarin we bijdragen aan een soepele energietransitie en netcongestie voorkomen. Zodat nieuwbouwwoningen verzekerd zijn van een aansluiting op het elektriciteitsnetwerk.  

Meer weten?
Wilt u meer weten over onze oplossing? Neem dan gerust contact met ons op via 0613968511 of stuur ons een mail.

Recente blogposts